Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir | Çabuk yağlanan saçlar için ne yapmalı? - Şartları Neler

Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir | Çabuk yağlanan saçlar için ne yapmalı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Saç yağlanmasına karbonat, elma sirkesi saç yağlanmasına iyi gelir mi, yağlı saçlara iyi gelen şampuan, saç yağlanmasına ne iyi gelir evde çözüm

Anasayfa > Genel > Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir | Çabuk yağlanan saçlar için ne yapmalı?
23 Mart 2019
1.351 okunma
Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir | Çabuk yağlanan saçlar için ne yapmalı?

Elma sirkesi, siyah çay, karbonat saç yağlanmasına iyi geliyor. Sürekli yağlanan saçlarınızdan bıktınız mı? Saç yağlanmasını ciddi miktarda azaltan evde hazırlayacağınız doğal kürler ile yağlı saçlara elveda deyin! Saç yağlanmasına çözüm arayanlar için ilaç türünde ipuçları… Detaylar içerikte.

Yağlı Saç Nasıl Oluşur?

Saç köklerinde ve saç derisinde bulunan bezler aşırı derecede sebum salgılar. Bu durum yağlı saç oluşumuna ve hatta kepeklenmelere neden olur. Sebum salgısının artma nedenleri ise oldukça farklı. Stres, yanlış bakım, sağlıksız beslenme gibi daha birçok neden sayılabilir. Ancak özellikle ergenlikte ve menopoz dönemlerinde kadınlarda aktif yağ bezleri hızlı çalıştığı için yağlı saç oluşumu artar.

Saç Yağlanmasının Nedenleri Neler?

Hem kadınların hem de erkeklerin saçlarında yaşadığı ortak sıkıntılardan biri de yağlanma problemi. Bu problemin önüne geçmek için öncelikle saç yağlanmasının nedenlerini bilmeniz gerekiyor. Peki saç neden yağlanır;

  • Yağlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi, yetersiz beslenme alışkanlıkları saç yağlanmasına neden oluyor.
  • Ayrıca gün içerisinde saçlara sık sık dokunulması da saçın yağlanmasını tetikliyor.
  • Saçınıza uygun şampuan kullanmamanız da yağlı saç oluşumuna sebebiyet verir.
  • Eğer ailenizde de yağlı saç problemi yaşanıyor ise genetik yatkınlık nedeni ile sizinde saçlarınız diğer kişilere nazaran daha erken sürede yağlanır.
  • Düzenli saç yıkamamakta kirlerin ve toksinlerin saçta birikmesine neden oluyor.
  • Saç bakım ürünlerini doğru kullanmamanız, saçınızın ve saç derinizin alışık olmadığı bitkisel ilaçlar yağlı saç oluşumuna neden olur.
  • Bunun yanı sıra sigara ve alkol gibi olumsuz alışkanlıklara sahipseniz bu durumda da saçlarınız daha kısa sürede yağlanır.
  • Saçlarınız ince telli ise kıvırcık ya da kalın telli saçlara göre yağlı saç oluşumu daha yüksektir.
  • Saçların çok fazla sıcak olan suyla yıkanması saç yağlanmalarına neden olan faktörler arasında yer alır.

Saç yağlanmasının nedenlerini öğrendiğinize göre sıra geldi bu nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik önlemler almaya.

Saç Yağlanması Nasıl Engellenir?

Beslenme alışkanlarınızı değiştirerek sağlıklı yiyecekler tüketerek saç yağlanmasının önüne geçebilirsiniz.

  • Saç derisinin ısınmasına sebebiyet veren saç şekillendiriciler ve kremler kullanmaktan vazgeçin. Özellikle saç kremleri yağlanmaları oldukça fazla arttırmakta.
  • Sıcak su ile duş almak yerine her zaman için ılık su tercih edin. Bu sayede saçlarınızın yıpranmasını da engellemiş olacaksınız.
  • Şampuan seçimi de bir hayli önemli. Yağlı saçlar için şampuan; hafif kil ile zenginleştirilmiş kuru şampuanlar saçınızın ağırlaşmasını engeller ve yağ oluşumunun önüne geçer.
  • Saçlarınıza gün içerisinde daha az dokunmaya özen gösterin. Bunun yanı sıra saçlarınızı sık sık taramayı bırakın.
  • Saçınızı şekillendirmek için kullandığınız saç spreyleri, jöle ve saç köpükleri yağlanmalara neden olduğu için saç diplerinizde kullanmamaya özen gösterin.

Saç yağlanması yıkanmadan nasıl geçer; yıkanmadan yağlı gözükmeyen saçlara sahip olmak istiyorsanız kuru şampuan kullanabilirsiniz. Kozmetik ürünler satan mağazalarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Spreyli kuru şampuanı saçlarınıza sıkmanız yeterli. Durulamanıza gerek yok. Ancak yine de saçlarınızı yıkamanız hijyen açısından en doğru seçim olacak.

Saç Yağlanmasına Doğal Çözüm Önerileri Neler?

 

Saç yağlanması birçok kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Saçlarınızı yeni yıkamanıza rağmen yağlı bir görünüme sahip ise saç yağlanmasına evde çözüm önerilerini rahatlıkla deneyebilirsiniz. İşte yağlı saçlar için özel bakım kürleri;

Elma Şırası Sirke Kürü: Asetik asit, saç derisinin pH seviyesini düzenler. Bu durumda yağlı saç oluşumunu engeller. Elma şırası sirkesinde asetit asit var.

Bir bardak kadar suyun içerisinde 2 ya da 3 yemek kaşığı kadar elme sirkesi ekleyin. Daha sonra saç diplerinize uygun şampuan ile yıkama işlemlerinden sonra bu kürü kullanarak saçlarınızı durulayın. Birkaç dakika kadar saçlarınızı ılık suyla durulayın. Kürü iki ya da üç kez tekrarlamanızda yarar var.

Siyah Saç: Siyah çayın içinde yoğun miktarda tanen asitleri var. Saç derisindeki gözenekleri sıkıştıran bu madde aşırı yağ salgılanmasını da engeller.  İki bardak su içerisine 3 yemek kaşığı kadar siyah çay ekleyip 10 dakika kaynatın. Daha sonra süzün ve oda sıcaklığında soğutun. Saç derinize masaj yaparak soğumaya bıraktığınız siyah çayı uygulayın.

Karbonat: Saçlardaki aşırı yağlanmaları engelleyen karbonat yağ emici özelliğe sahip. Aynı zamanda saç derisinin ph seviyesinin de dengelenmesini destekler. Üç ölçek kadar su ile bir ölçek karbonatı karıştırın ve önceden ıslatmış olduğunuz saçınıza uygulayın. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

Limon Suyu: Limon suyu saç derisinin tedavi edilmesini destekleyerek saçların yağlanmasını engelliyor. Saçlarınıza hazır limon suyunu değil, evde taze olarak sıktığınız limon suyunu uygulayın. Bunun için 4 tane limonun suyunu çıkarıp 2 su bardağı ile karıştırın ve banyodan sonra saçlarınızı limon suyuyla durulayın. Limon suyu saçların daha parlak ve canlı görünmesini de destekler.

Nane Yaprağı: Bir avuç kadar nane yaprağını iki bardak sıcak su içerisinde kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Her zaman kullandığınız yağlı saçlar için şampuan içerisine dökün. Saçlarınızı yıkarken her zaman bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Kına: Kına saça parlaklık kazandırmasının yanı sıra aynı zamanda yağlanmasını da engelliyor. 4 çorba kaşığı kadar kına içine 2 çay kaşığı limon ekleyip saçlarınıza sürün. 10-15 dakika kadar sonra durulayın.

Yumurta Sarısı. Haftada bir kez yumurta sarısı ile saçlarınıza maske yapın. Yumurta sarısı da yağlanma oluşumunu engelliyor.

Aloe Vera: İçeriğinde antioksidan miktarı oldukça fazla olan aloevera bitkisi de saç yağlanmalarını engelliyor. Saçınıza aloevera sürdükten sonra 10 dakik kadar bekletip durulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir ya da iki kez uygulamanızda yarar var.Saç uzunluğu arttıkça yağlanma oranı da artıyor. Bu nedenle saçlarınızı fazla uzatmamanızda yarar var.

Yağlı saçlar için şampuan erkek hayatında da vazgeçilmez bir yere sahip. Çünkü erkeklerde gün içerisinde saçları ile fazla oynuyor. Bu durumda da yağlanma sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar. Ph değeri yüksek olan killi şampuanlar yağlı saçlar için son derece ideal.

Yağlı Saçlar İçin Acil Durum Önerileri

Yağlı saç problemi ile henüz başa çıkabilmiş değilseniz yağlı saça anlık çözüm önerileri tam size göre. İşte hayat kurtaracak ipuçları;

  • Köpükler ve tazeleyici saç spreyleri saçın deriye yapışmasını engeller. Saçların daha hacimli durmasını destekler.
  • Saçlar deri ile ne kadar temas eder ise o kadar yağlanır. Bu nedenle saçlarınızı arkaya doğru taramanızda yarar var. Saçlarınızın bu sayede deri ile daha az temas etmesini sağlayacaksınız.
  • Yağlı saç nasıl kamufle edilir; yağlı saç diplerini gizlemek adına geniş ve büyük boyutlarda saç bantları takılabilir. Hem de stil sahibi görünmenizi sağlar.
  • Başka bir yol yoksa, çok çaresiz durumda iseniz jöle ile saçlarınıza ıslak bir görünüm kazandırabilirsiniz. Yağlı görünümdense ıslak görünüm ile saçlarınızı şekillendirmiş olursunuz.

Kuru sprey şampuanlarda yağlı saçlar için satışa sunuluyor. Durulamanızda gerekmiyor. Saçınıza 10 cm kadar uzaklıktan sıkmanız yeterli.

Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Ne Yapmalı?
Bir bardak suda iki veya üç çorba kaşığı elma sirkeli karışıtırın. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkadıktan sonra, bu solüsyonu durulama suyu olarak kullanın. Birkaç dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile yıkayın.
Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir Doğal Çözüm?
Elma sirkesi. Lavanta. Karbonat. Siyah çay. Nane. Limon suyu. Domates. Aloe vera.
Saç Yağlanmasına En İyi Ne Gelir?
Karbonat yağ emici özelliğiyle yağlı saçlar için mükemmel, pratik bir çare. Ayrıca, kabartma tozu alkali niteliği, kafa derisinin pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur ve kötü kokuyu azaltacaktır. 1 litre suda 3 yemek kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Bu karışımı 20 dakika saçınızda bekletin.
Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir Şampuan?
Yağlı Saçlar için Şampuan Önerileri. Babe Anti Oily Hair Shampoo 250ml. Vichy Dercos Ultra Soothing Shampoo Normal to Oily Hair 390ml. Bioderma Node G Shampoo 200ml. Tresan Isırgan Otu Şampuanı Yağlı Saçlar İçin 500ml.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/sac-dokulmesine-ne-iyi-gelir/

https://sartlari.com/hamilelikte-sac-dokulmesi/

https://sartlari.com/sac-dokulmesi-hangi-hastaligin-belirtisi/

https://sartlari.com/yagli-boya-herhangi-bir-yere-bulastiginda-nasil-cikartilir/

https://sartlari.com/sac-nasil-uzar/