SGK İşe Giriş ve Çıkış Bildirgesi | İşe giriş çıkış bildirgesi nasıl yapılır?
Sgk işe giriş işten çıkış bildirgesi, sgk işe giriş bildirgesi,sgk işe giriş yapma, sgk işe giriş sorgulama, işten ayrılış bildirgesi formu, işe giriş bildirgesi formu, sgk işten çıkış sorgulama
İşe giriş çıkış belgeleri SGK bildirgesi konusunda hazırladığımız bu makale üzerinden yardım alabilirsiniz.
Remi bir şekilde bir kurumda SGKlı olarak çalışmak işe giriş çıkış, prim gibi bilgilerin otomatik olarak SGK’ya kayıt olmasını sağlamaktadır.
SGK işe giriş ve çıkış bildirgesi konusunda merak ettiğiniz tüm belge sorularını yanıtladık.
SGK işe giriş ve çıkış bildirgesi nedir?
Resmi bir şekilde faaliyet gösteren kurumlar, bünyesinde çalıştırdığı personelleri işe aldıktan sonra, iş sırasında oluşabilecek iş kazalarına, çalışanların sosyal güvencesinin olmasına ve aynı zamanda maaş primlerinin yatmasına karşın her ay düzenli olarak yatırım yaparak sisteme bildirmesi gerekmektedir.
Peki bu durumda işe alınan kişilerin işveren tarafından çalıştığı iş yerinde ne zaman çalışmaya başladığı bilgisini gösteren işe giriş bildirgesi nereden alınır sorusunu yatılmayacak olursak belgeye nasıl sahip olacağınızdan bahsedelim.
SGK İşe Giriş ve Çıkış Bildirgesi Nasıl Alınır?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince işe giriş bildirgesi nedir, SGK işe giriş bildirgesi olan bu belge nereden alınır, SGK işe giriş ve çıkış bildirgesi ne işe yarar konusunun detaylarını makalemizden sağlayabilirsiniz.
İşe giriş bildirgesi işveren kişi tarafından işe aldığı çalışanını SGK ile sosyal güvence altına almasıdır. Bu işe giriş tarihinden itibaren kişi bilgilerinin SGK sistemine bildirilmesi ile başlar. Yani işe giriş tarihi bu bağlamda SGK resmi sitesine tanımlanmaktadır. Bu durum kişinin sosyal güvencesinin sağlanmasına ve sigorta priminin yatmasına neden olmaktadır.
SGK işe giriş ve çıkış bildirgesi olarak 5510 sayılı olan kanunda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre işveren işe aldığı işçiyi sigortalı olarak SGKya bildirmek durumundadır.
Şayet çalışanlar 2 aylık bir deneme sürecine tabi tutuluyorsa aynı koşullar altında olması yani yine de işçinin sigortasının yapılması gerekmektedir.
İşe giriş bilginizin sisteme tanındığına ilişkin olarak SGK bildirimlerini kontrol edebilirsiniz.
E- Devlet veya SGK resmi web adresi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
İnternet üzerinden kolay bir şekilde bu sorgulama işlemini şahsi adınıza yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/sgk-bildirge-verme-suresi-2021/
https://sartlari.com/yurtdisi-cikis-harci-internetten-odeme/
https://sartlari.com/icloud-sifremi-unuttum-telefonu-sifirlayamiyorum/