Varlık Yönetim Şirketleri Borç Sorgulama | Varlık şirketine devredilen borç nasıl öğrenilir? - Şartları Neler

Varlık Yönetim Şirketleri Borç Sorgulama | Varlık şirketine devredilen borç nasıl öğrenilir?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Varlık yönetim şirketleri haciz işlemi, varlık yönetim şirketleri borç sorgulama TC ile, varlık yönetim şirketleri ile pazarlık

Anasayfa > Genel > Varlık Yönetim Şirketleri Borç Sorgulama | Varlık şirketine devredilen borç nasıl öğrenilir?
12 Şubat 2019
1.523 okunma
Varlık Yönetim Şirketleri Borç Sorgulama | Varlık şirketine devredilen borç nasıl öğrenilir?

Varlık yönetim şirketleri borç sorgulama nasıl yapılır? Tüketicilerin bankalara olan borçlarını ödememeleri halinde tüketicilerin kredi borçlarını doğurmakta olan sözleşmeleri varlık yönetim şirketlerine satılmaktadır ve de olan borcun daha altında bir miktara farklı bir şirketin alacağı haline gelmektedir. Varlık yönetim şirketleri, bankacılık sistemlerinin çökmesini önlemekte ve de yeni istihdam alanları oluşturmak için tüketiciler tarafından ödenmeyen borçların sözleşmelerini bankalardan satın alır ve de söz konusu borcu tahsil etmeye çalışırlar. Varlık yönetim şirketleri tam anlamıyla bankaların çıkarlarını korumak ve de bu kısımdan kendilerine pay çıkarmak için çalışmakta olan şirketlerdir.

Varlık yönetim şirketleri ne yapar?

Bankalar tarafından tahsil edilemeyen tüketici borçlarını ihale ile satın almakta olan ve de bu borçları taksitlendirme veya yapılandırma imkanlarıyla tüketicilerden talep etmekte olan kurumlara varlık yönetim şirketi denir. Bu şirketler bankaların tüketicilerden tahsil edemedikleri borçlar ile ilgili açmış oldukları ihaleye katılırlar ve de borcun toplamı için borç toplam değerinin çok daha altında fiyat teklifi verir. Söz konusu teklif bankanın alacağının ispatı olan sözleşmelere dayanarak verilmekte olan fiyat teklifidir ve de verilen teklifin başarıya ulaşması durumunda ilgili sözleşme değerinin çok daha altında bir bedel ile varlık şirketlerine devredilir.

Varlık yönetim şirketi borç sorgulama

Varlık yönetim şirketleri borç sorgulama nasıl yapılır? Tüketicilerin kredi kartı veya kredi borçlarının varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olup olmadığını öğrenmek ve de o şekildeyse borcun hangi varlık yönetim şirketine devredilmiş olduğunu görmek için Varlık Yönetim Şirketleri Derneği tarafından bir araç kullanılabilmektedir. Derneğin online sayfasına girerek sizden istenilen bilgiler ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Varlık yönetim şirketleri haciz gönderir mi?

Varlık şirketleri haciz yolu ile borcu alma yoluna girmeden borcun tahsil edilebilmesi adına hemen hemen her türlü yola başvururlar. Fakat tahsil etme durumunda herhangi bir sorun yaşanması halinde borçları bankalara göre daha yakından takip ettikleri için haciz yoluna da başvururken tereddüt etmezler. Bu doğrultuda varlık yönetim şirketleri borcu tahsil edemezlerse haciz gönderirler.

Varlık şirketlerine olan borcumu nasıl öğrenebilirim?
Eğer bir Varlık Yönetim Şirketi’ne borcunuz olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki şirketleri arayarak ve/veya e-posta göndererek borcunuzu sorgulatabilirsiniz. İletişime geçtiğiniz halde size dönüş sağlanmadığını düşünüyorsanız yonetim@varlikyonetim.org.tr hesabımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Varlık şirketine devredilen borç ödenmezse ne olur?
Varlık yönetim şirketine devredilen borcunuzu karşılıklı anlaştığınız koşullarda ödemezseniz ise bir sonraki aşamada hukuk büroları devreye girecektir. Borcunuzu devralan bir avukatlık şirketi sizinle iletişime geçecek ve borcun tahsili için yasal işlem başlatacaktır.
Türkiye'de kaç tane varlık şirketi var?
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, varlık şirketlerinde çarkların nasıl döndüğünü şöyle anlattı: “Türkiye’de bu görev 2002 yılından beri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yürütülüyor. Toplamda 13 tane varlık yönetim şirketi var.
Varlık şirketlerinde borcun zaman aşımı ne zaman biter?
Varlık şirketlerindeki borçlar TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) kapsamında olduğundan zaman aşımı süresi 20 yıl olarak belirlenmiştir ancak aynı şekilde zaman aşımı süresini uzatmak için bir icra dosya yenilemesi yapmaları yeterlidir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/yonetim-bilisim-sistemleri-taban-puanlari-2021/

https://sartlari.com/kripto-para-cesitleri-nelerdir/

https://sartlari.com/en-ucuz-trafik-sigortasi-sorgulama/

https://sartlari.com/ehys-og%cc%86renci-kayit-nasil-yapilir-2021/

https://sartlari.com/dyned-kayit-yontemi-sistemi-meb-gov-tr/