Yavuz Sultan Selim Köprüsü Borç Sorgulama | OTOYOL Geçiş sorgulama - Şartları Neler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Borç Sorgulama | OTOYOL Geçiş sorgulama

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yavuz sultan selim köprüsü geçiş ücreti, yavuz sultan selim köprüsü borç, yavuz sultan selim köprüsü ücretleri

Anasayfa > Genel > Yavuz Sultan Selim Köprüsü Borç Sorgulama | OTOYOL Geçiş sorgulama
16 Şubat 2019
1.110 okunma
Yavuz Sultan Selim Köprüsü Borç Sorgulama |  OTOYOL Geçiş sorgulama

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş borcu sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilir. Bu köprünün kullanımı ücretlidir. Bu ücretin de ödenmediği durumlarda ceza uygulanıyor. Bundan dolayı borcun ne kadar olduğunun öğrenilmesi ve ödemenin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü borç sorgulama da internet üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor. Borcun ödenmesi de yine internetten hızlıca gerçekleştirilebilir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Yapımı

Mayıs 2013’de temel atma töreni ile inşaatına başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü iki kıta arasındaki transit taşımacılığın kavşak noktalarından birisi olması amacıyla yapıldı. İstanbul trafiğinin çileye dönmesinin önüne geçebilmek için inşa edilen bu köprü yoğun trafiğin rahatlamasına katkı sağlıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yüksek teknolojisi sayesinde 8 şeritlik karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede yer alıyor. Yapımı 3 yıl süren bu köprünün açılışı ise Ağustos 2016’da düzenlenen tören ile yapıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Ücret Tarifesi

İstanbul trafiğindeki yoğunluğun azaltılması için inşa edilen bu Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak ücrete tabidir. Bu ücretler de aracın sınıfına göre değişkenlik gösterir. 2019 yılı için belirlenmiş ücret tarifesi ise şu şekildedir:

  • Sınıf araç için 19,15 TL,
  • Sınıf araç için 25,50 TL,
  • Sınıf araç için 47,35 TL,
  • Sınıf araç için 120,20 TL,
  • Sınıf araç için 149,55 TL,
  • Sınıf araç için 13,40 TL.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Borç Öğrenme

Araçların sınıfına göre belirlenmiş ücretlerin geçişler sırasında ödenmesi gerekir. Ancak bazı geçişler ihlalli olabilir. İhlalli geçişlerin de bildirilmesi gerekir. Bu durumda da yapılması gereken şey Yavuz Sultan Selim Köprüsü internet sitesine girilmesidir. Bu siteden ihlalli geçiş sorgulama ve online ödeme sayfası açılmalıdır. Bu sayfada sorgulamanın için seçilebilecek türler şunlardır:

  • Araç plaka no ile sorgulama,
  • TC kimlik numarası ile sorgulama,
  • Vergi kimlik numarası ile sorgulama,
  • İcra dosya numarası ile sorgulama.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü borç sorgulama işleminin yapılmasının ardından ödemeler de internet sitesi üzerinden online şekilde gerçekleştirilebilir.

YSS kaçak geçiş nereye ödenir?
Ziraat Bankası A.Ş. veya Halkbank şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti nereye yatırılıyor?
İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz. Değerli Yolcularımız, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için aşağıdaki bankalara başvurabilirler.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ne kadar?
Karayolları genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan bilgilere göre; Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ücret tarifesi birinci sınıf araçlar için 19,15 TL, ikinci sınıf araçlar için 25,50 lira, üçüncü sınıflar için 47,35 lira, dördüncü sınıflar için 120,20 lira ve beşinci sınıf araçlar için 149, 55 lira
Yavuz Sultan Selim Köprüsü kime ait?
Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük yatırım+İşletme süresiyle IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Astaldi S.P.A. ortaklığı tarafından devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/avrasya-tuneli-bayramda-ucretsiz-mi/

https://sartlari.com/yatay-gecis-sartlari-2021/

https://sartlari.com/yatay-gecis-sartlari/

https://sartlari.com/e-sinifi-ehliyet-hangi-araclari-kullanir-2021/

https://sartlari.com/izmirim-kart-basvuru-durumu/