Yeni Kimlik Kartı Şifresi Ne İşe Yarar | Kişiye özel kimlik kartı şifresi ne işe yarar? - Şartları Neler

Yeni Kimlik Kartı Şifresi Ne İşe Yarar | Kişiye özel kimlik kartı şifresi ne işe yarar?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yeni kimlik şifresini kaybettim, yeni kimlik kartı bankamatik, yeni kimlik doğrulama

Anasayfa > Genel > Yeni Kimlik Kartı Şifresi Ne İşe Yarar | Kişiye özel kimlik kartı şifresi ne işe yarar?
24 Şubat 2019
1.667 okunma
Yeni Kimlik Kartı Şifresi Ne İşe Yarar |  Kişiye özel kimlik kartı şifresi ne işe yarar?

Kimlik kartı PIN şifresi yeni başvurular neticesinde vatandaşlara verilmektedir. Şöyle ki 2017 yılından itibaren yeni kimliklerin dağıtımına geçilmiştir. Vatandaşlar gerekli şartları dikkate alarak başvurulara geçiş yapmaktadır. Neticesinde de yeni kimliklerin yanında PIN şifreleri eşliğinde verilmesi esas alınıyor. Herkes yeni kimlik kartı şifresi ne işe yarar merak ediyor. Bu aşamada sorulara karşılık olarak;

  • Öncelikle internet üzerinden belirli işlemlerde geçerli olacağı görülüyor.
  • E-Devlet sisteminde ki işlemler için PİN şifrelerine ihtiyaç duyulmakta.
  • KİOSK üzerinden de ancak pin şifreleri dahilinde işlem görülmektedir.

Yeni Kimliklere Özel PİN Şifresi Nasıl Veriliyor?

Yukarıda belirttiğimiz işlemlere yönelik PİN şifreleri önem arz ediyor. Yani gelecekte internet üzerinden çoğu işleme yer verileceği açık durumda. Bu aşamada her vatandaşın kendine özel PİN şifresi ile işlemlere geçmesi esas alınmakta. Yeni kimliklerin dağıtımı ile beraber gelen şifreler eşliğinde harekete geçilecektir. Bu anlamda PİN şifresi kapalı zarf içerisinde vatandaşlara verilmektedir.

Zarfın kapalı olduğuna emin olduktan sonra teslim almanız önemlidir. Öyle ki PİN şifrelerinin başkaları tarafından görünür kılınmaması gerekiyor. Bu aşamada kapalı zarflar içerisinde alınmasına dikkat edilmelidir. Akabinde bu zarfın başkasına verilmesi ya da şifrenin paylaşılması da hata olacaktır. Kısacası banka ya da kredi kartlarınız gibi kimlikleri de koruma altına almak için şifrelerinizi saklamalısınız.

Kimlik Kartı Şifreleri Aktif Durumda Mı?

İlk başta yeni kimliklere yönelik doğrulama işlemlerine yer verilir. Bu aşamada kimlik sahiplerine verilen şifreler devreye girmektedir. Yani öncelikle şifre kullanımlarının yeni kimlikler dahilinde gerçekleşmesi sağlanır. Buradan da anlaşıldığı üzere yeni kimliği almanız halinde PİN şifreniz aktif duruma gelecektir. Arkasından ise E-Devlet sisteminde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yeni Kimlik Kartı Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Genel olarak bankalardan verilen şifrelerin devamında değişikliğine gidilir. Akılda kalması amacıyla her vatandaşın kendine has bir şekilde şifre belirlediği açık durumda. Yine bu şekilde kimlik PİN şifrenizi de değiştirmeniz mümkün. Yeni kimlik kartı şifresi ne işe yarar öğrenenler devamında değişikliğe giderek kullanmaya başlıyor. Bu aşamada 3 farklı yöntemden değişiklik yapılabilir. Şöyle ki;

  • Kişisel mesajlardan şifre değiştirme
  • Biyometrik doğrulamalar
  • PİN şifresi ile yine şifre değiştirilebilir.
Yeni kimlik kartının kullanıldığı ilk alan neresidir?
İlk Kırıkkale’de başlatılan uygulama kapsamında kimlik kartları Adıyaman, Aksaray, Burdur, Erzincan, Erzurum, Rize, Trabzon, Uşak ve Yalova olmak üzere pilot illerde dağıtılmıştır.
Kiosk Nedir kimlik?
Yeni kimlik kartları şifre özelliğine sahiptir. Kimliklerin şifresi sadece bu cihazlardan değiştirilmektedir. Dolayısı ile T.C. Kartlarının şifresini yenilemek, değiştirmek yada unutulan şifreyi yeniden çıkarmak için kullandığımız bu cihazlara Kiosk denir.
Çipli kimlik kartı nedir?
Yeni kimlik şifresi, kimlik kartının üzerinde bulunan biyometrik verilerin kontrol edilmesini ve özel güvenlik detayları ile korunmasını sağlar. Bu bağlamda çipli kimlik kartıyla kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör uygulamalarında yüksek güvenlikli kimlik doğrulama yapılması mümkün kılınmıştır
Yeni kimlik özellikleri nelerdir?
Bütün kimlik kartları tek renklidir. Çip özelliği vardır. Kişisel bilgiler gizli tutulmuştur. Biyometrik doğrulama imkanı vardır. Ehliyet Yerine de kullanılabilir. Pasaport yerine de geçerlidir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/i%cc%87ninal-bakiye-sorgulama/

https://sartlari.com/e-devlet-sifresi-internetten-nasil-alinir/

https://sartlari.com/izmirim-kart-para-yukleme/

https://sartlari.com/ininal-kart-sifresi-nerde-yaziyor/

https://sartlari.com/dyned-kayit-yontemi-sistemi-meb-gov-tr/