Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir? | Diz kapağı kireçlenmesi nasıl tedavi edilir? - Şartları Neler

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir? | Diz kapağı kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Diz kireçlenmesi belirtileri, diz kireçlenmesi egzersizleri, kireçlenmeye ne iyi gelir

Anasayfa > Genel > Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir? | Diz kapağı kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?
21 Şubat 2019
1.042 okunma
Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir? | Diz kapağı kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?

Diz kireçlenmesi ağrılara sebep olmaktadır. Özellikle sürekli kullandığımız diz, parmak, dirsek gibi bölümlerde kireçlenmeler çok sık yaşanmaktadır. Eklemleri zorlayan ve zaman zaman kireçlenmeye yol açan bu durumlarda yapılması gereken bazı durumlar kireçlenmeyi önlemeye veya hızlı geçmesine yardımcı olmaya olanak tanımaktadır.

Kıkırdağın tahrip olmasının etkileri olarak fazla kilo, romatizma hastalığı, yaralanmalar, kas zayıflığı gibi durumlar neden olabilir. Fakat herhangi bir nedene bağlı olmaksızın yalnızca eklemlerin sık kullanılması durumu yaş ilerledikçe kireçlenmeyi ortaya çıkarabilir. Dolayısıyla yaş üstü insanlarda kireçlenme oldukça yaygındır.

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir?

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir konusunda birçok bitkisel yöntemler kullanılmaktadır. Hassas bir ağrı etkisi olan kireçlenmede kıkırdağı yumuşatmak adına birçok bitki tedavisi kullanılmaktadır. Bu durumda tedavisi kesin bir ilaçlı tedavi yöntemi yoktur diyebiliriz.

Kireçlenme sorunu için yapabileceklerinizin başında ideal kiloya sahip olmanızdır. Bedeninizi, dizlerinize fazla ağırlık etkisi yaratacak derecede kiloya sahip olmamanız gerekmektedir. Kilo azaldıkça kireçlenme olasılığının azaldığını görebileceksiniz.

Bunun yanı sıra bol bol egzersiz yapın. Kireçlenme nedeniyle eklem ağrıları çekerken egzersiz yapma fikri doğru gelmeyebilir. Egzersiz sırasında daha da ağrı çekebilirsiniz. Fakat kireçlenmenin sebeplerinden biri de hareketsizliktir. Dolayısıyla dizlerinizi hareket ettirerek kireçlenmeyi önleyebilirsiniz.

Son olarak soğuk ve sıcak kompres yapın. Kireçlenme ağrısının şiddetlenmesi anlarında ağrı yapan yerin üzerine sıcak ya da soğuk kompres uygulayın. Bu sayede ağrı hafifleyecektir. Sinirler uyuşacak ve şişlik azalacaktır.

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir Bitkisel Tedavi

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir konusunda öncelikle Omega3 besin takviyesi almanız gerektiğini söyleyebiliriz. Omega3 kontrol altında tutulmalıdır. Kireçlenmeye bağlı olarak artan ağrıyı hafifletme etkisi vardır. Balık, ceviz, keten tohumu ve zeytinyağı tüketimi ile Omega3 desteklenmektedir.

İltihap önleyici gıdalar tüketin. Örneğin maydanoz, sarımsak, soğan, turp, hardal, tere, kereviz, limon, kuşburnu gibi gıdaları tüketin.

Diz kireçlenmesinde uygun olan bitkisel yağlardan biri de okaliptüs yağıdır. Tannik asit bakımından zengin olan bu yağ kireçlemeden doğan ağrılara iyi gelmektedir. Ağrıyan ekleme masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Son yıllarda kabuklu deniz hayvanlarından elde edilen amino-şeker yani glukozamin adlı madde kıkırdağı koruyucu ve kireçlenmeye iyi geldiği yönünde bulgular elde edilmiştir. Bu besin takviyesini doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

İltihabı önleyici bitkisel çaylar olarak zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketerek kireç ağrılarını önleyebilirsiniz.

Diz kapağı kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?
Kronik diz kireçlenmesi ağrısında ise sıcak uygulamalar tercih edilir. Sıcak uygulama hotpack, infraruj gibi yöntemlerle yapılabilir. Su ile tedavi (hidroterapi): Tedavi havuzlarında yapılan su içi egzersizlerde suyun kaldırma kuvveti yardımıyla ekleme binen yük azalır ve egzersiz yapmak kolaylaşır.
Diz kapağı kireçlenmesine hangi bitki iyi gelir?
Özellikle Çınar yaprağı, kireçlenme probleminin açığa çıkardığı şikayetlerin giderilmesinde ve hafifletilmesinde etkilidir. Çınar yaprağının yanı sıra eklem içi kıkırdak sıvısının arttırılması amacı ile birtakım kürlere de hazırlanabilmektedir.
Diz kireçlenmesi olanlar nelere dikkat etmeli?
Diz kireçlenmesi olanlar uzun süre hareketsizlikten kaçınmalı ve uzman tavsiyesi doğrultusunda kendilerine uygun biçimde egzersiz yapmalıdır, Aşırı kilolarından kurtulmalıdır, Uzun süre sabit pozisyonda kalınmamalı, her 30 dakikada bir kısa yürüyüş yapılmalıdır,

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/egzersiz-nabiz-ve-soluk-alip-verme-arasinda-nasil-bir-iliski-vardir/

https://sartlari.com/8-aylik-gebelik-goruntusu/

https://sartlari.com/yumurtanin-besin-degeri/

https://sartlari.com/nohut-besin-degeri/

https://sartlari.com/bir-ise-baslarken-okunacak-dua/