Yedikten sonra yağa dönüşen besinler nelerdir? - Şartları Neler

Yedikten sonra yağa dönüşen besinler nelerdir?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yemek kac saat sonra yaga donusur, vücut neden yağ depolar, neyin fazlası vücutta yağ olarak depolanır, yağ yapan besinler

Anasayfa > Genel > Yedikten sonra yağa dönüşen besinler nelerdir?
09 Mayıs 2019
1.733 okunma
Yedikten sonra yağa dönüşen besinler nelerdir?

Etrafımızda sürekli su içsem yarıyor diyen insanlar vardır. Vakitsiz yenilen bir meyve bile kolayca yağa dönüşebilir. Diyet yapıyor veya hangi besinlerin daha çabuk yağa dönüştüğünü düşüyorsanız detayları sizler için açıklıyoruz.

Yediklerimiz Yağa Nasıl Dönüşür?

Hayatından karbonhidratı çıkaran, salatasına dahi yağ dökmeyen ve sebzelerini haşladığı halde kilo problemini çözemeyen insanların fazlalığının farkındasınızdır. Genel görüş yağı tamamen hayatımızdan çıkardığımızda vücut yağının da azalacağı yönündedir. Yağlı beslendikçe vücudun yağının da artacağı görüşü son yıllarda demode bir görüş kabul edildi ve hormonlarında bu duruma etkisi olduğu ve dengeli beslenmenin önemi kabul edildi.

Yağ Yapan Besinler Nelerdir?

  • Kızartmalar: Yağ oranı ve kalori oranı yüksek kızartma türleri günün her saatinde yağa dönüşmektedir.
  • Çikolata: Yağ yapan besinlerin başında gelmektedir.
  • Alkol: Alkol iştah açan ve bölgesel yağlanma yapan temel ürünlerdendir.
  • Hazır meyve suları: İçerisinde ki gıda boyası, tatlandırıcılar ve katkı maddeleri ile vücutta ki yağ oranını arttırır.
  • Balık: Yağ yapan ve yağ oranı yüksek besinlerden biridir. Vücudun yağlanmasında ki etkisi çok yüksektir.
  • Et ve et grubu ürünler: Hayvansal yağ oranı yüksektir ve kilo alımına sebep olur
  • Yağlı atıştırmalıklar: Marketlerden alınan abur cubur gıdaların yağ oranı çok yüksektir ve hızlı kilo aldırır.
  • Hızlı Yiyecekler: Fast foot denilen hazır ve hızlı tüketim gıdalarının kalorisi ve yağ oranı çok yüksektir.
  • Aşırı tatlı: Pekmez, reçel ve bal gibi ürünler yağ bakımından zengindir ve normal porsiyondan fazlası vücutta yağ fazlalığı oluşturur.

Yağlı Besinleri Tamamen Hayatımızdan Çıkarmak Doğru mudur?

Kilo vermek istiyor veya fazla yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız tek yol yağlı besinleri hayatınızdan çıkarmak olmamalıdır. Uygun yağ alımı sağlıklı beslenmenin ilk kuralıdır. Yağ alımı tek başına kilo aldırmaz. Sağlıklı pişirme teknikleri ve doğru karbonhidrat alımı ile hem sevdiğiniz yağlı yiyecekleri tüketebilir hem de fazla yağ alımını dengeleyebilirsiniz. Bunun yanında geç saatte yenilen sağlıklı ve yağsız kabul edilen meyveler bile yağ yapabilmektedir. Düzenli beslenerek her şeyi miktarında tüketerek dengeli beslenme ölçütlerinde sağlıklı beslenebilirsiniz.

Yediklerimizin Yağa Dönüşmemesi İçin Ne Yapmalıyız?
Yediklerinizin yağa dönüşmemesi için vücudunuzun dengeli miktarda karbonhidrat ve proteine ihtiyacı vardır. – Bir sonraki gün günlük su tüketimini arttırın. – Günde normalde 8-12 bardak su tüketilmesi gerekirken, bu ölçüyü 12-18 bardağa çıkarmalısınız.
Vücutta Biriken Yağlar Nasıl Atılır?
Yapılan hesaplamaya göre kilo verme esnasında yağın % 84’ü karbondioksite dönüşerek akciğerler aracılığıyla, geri kalan % 16’sı da suya dönüşerek idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı veya diğer beden sıvılarıyla vücuttan atılıyor.
Vücudun Yağ Yaktığını Nasıl Anlarız?
Arabanın yağının eksilmesi, yani motorun yağ yakması durumunda bunu anlamanın en kolay yolu, egzozdan çıkan dumanı incelemektir. Eğer egzozdan mavi duman çıkıyorsa motor yağ yakıyor demektir. Motor kapağı açıldığında hava üflüyorsa yağ yakmadan bahsedilebilir. Kontak kapalıyken yağ çubuğu ile yağ seviyesi ölçülmelidir.
Fazla Tüketilirse Vücudumuzda Neye Dönüşerek Depolanır?
Yediğiniz yiyeceklerden aldığınız karbonhidratların vücutta depolanması sınırlıdır. Yaklaşık 400-500 gram kadarının, glikoz dediğimiz şekerin kas ve karaciğerde glikojen dediğimiz depolara dönüşmesi sağlanır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/gebelikte-sik-tuketilmesi-gereken-besinler/

https://sartlari.com/egzersiz-nabiz-ve-soluk-alip-verme-arasinda-nasil-bir-iliski-vardir/

https://sartlari.com/viski-nasil-icilir/

https://sartlari.com/yogurt-besin-degeri/

https://sartlari.com/mide-agrisi-nasil-gecer/