Generali Sigorta Hasar Dosya Sorgulama | Generali hasar dosya no sorgulama
Generali Sigorta hasar sorgu, Genarali dosya sorgulama, Genarali hasar kaydı öğrenme nasıl yapılır?
Sigorta hasar bilgisinin sorgulanması internetten yapılarak insanların işini oldukça kolay hale getirdi. Artık insanlar oturdukları yerden kalkmadan bile sigorta işlemleri hakkında neredeyse her işlemi internet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Generali sigorta hasar dosya sorgulama için de ihtiyacınız olan tek şey internete bağlantısı olan bir telefon ya da bilgisayar olacak.
Generali Sigorta Hasar Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Generali sigorta hasar dosya sorgulama için firmanın resmi web sitesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ana sayfayı ziyaret ettikten sonra:
- Ana sayfada sağ üst köşede yer alan hasar işlemleri yazsına tıklayın.
- Trafik, seyahat, dask, konut ve kasko seçenekleri arasından sizin için en uygun olanı seçin.
- Bu seçeneklerden bir tanesini seçtiğiniz zaman, seçenekle bağlantılı olarak karşınıza cümleler çıkacak. (Örneğin; konut seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza konutumda yangın çıktı, evimi su bastı, acil yardım vs. gibi farklı senaryolar yazacaktır.) Bu cümlelerden en uygun olanı seçin.
- Daha sonra “dosya sorgulama” seçeneğini tıklayın ve sizden istenen bilgilileri doldurarak sorgulama işlemini tamamlayın.
Hasar Dosya Numarası ile Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
- Google arama çubuğuna “Generali Sigorta hasar dosya sorgulama” yazın.
- Karşınıza çıkan resmi sayfadan gelen linke tıklayın.
- Hasar dosya numarası girin.
- Sigortalı ve mağdur seçenekleri arasından sizin için en uygun olanı işaretleyin.
- TC kimlik numaranızı ya da vergi kimlik no girin.
- Görüntüle yazısının üstüne tıklayarak dosya hasarınızı sorgulayın.
Dosya Sorgulama İşlemi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dosya sorgulama yaparken diğer kişilere önemli kişisel bilgilerinizi aktardığınız için bu işlemi yaparken titiz davranmanızda fayda var. Öncelikle bu bilgileri sitenin kendi resmi web sayfasına verdiğinizden emin olun. Benzeri sitelere TC kimlik no gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin. Sitenin resmi olup olmadığını anlamak için arama çubuğundaki linke bakmanız yeterli olacaktır. Sitede sizden normalden fazla kredi kartı no gibi bilgi isteniyorsa, bu anormal durumların hepsi için firmadan bir yetkili ile görüşmek üzere şirketi arayın.
GENERALİ SİGORTA HASAR DURUMUNU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
Hasar Anında ve Sonrasında Yapılması Gerekenler
Generali Sigorta’nın sigortaladığı değerler hasara uğrarsa kişilerin uygulaması gereken birtakım işlemler var. Öncelikle yapmanız gereken hasar ihbarında bulunmak.
- Hasar ihbarında bulunmak için resmi web sayfasını kullanabilirsiniz. Bunun için generali.com.tr adresine tıklamanız yeterli olacak.
- Bunun yanı sıra generali.com. tr / hasar –islemleri sayfasına erişim sağlayarak da hasar durumunu iletmeniz mümkün olacak.
- 0850 555 55 55 telefon numarası üzerinden de hasar ihbarında bulunabilirsiniz.
Hasar ihbarında bulunan müşterilere daha sonra hasar dosya numarasını, ad ve soyadı, telefon numarası iletilir.
Hasar Dosyasının Güncel durumu: Hasar dosya numaranızı kullanarak hasar dosyanızın güncel durumunu Web sitesi ve hesabım sayfası üzerinden oldukça kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Web sitesi üzerinden kontrol edebilmek adına generali.com.tr / hasar-islemleri ya da hesabım.generali.com adresi üzerinden hasar dosyanızın güncel durumunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
- Eksik evraklarınız varsa hasar sürecini hızlandırmak adına en kısa sürede web sitesi kanallarıyla dosyalarınızı iletmeniz gerekiyor. hesabım.genereali.com ve generali.com adresleri üzerinden eksik dosyalar iletilebilir.
- Kişiler eksik evrakların tamamlanması ve hasar sürecinin hızlandırılması adına yine aynı şekilde web sitesi adreslerini ya da çağrı merkezini kullanarak müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.
- Hasar dosyanız değerlendirildikten sonra tazminat ödemesi SMS ile size gönderilecek. Ödemeyi onaylamanız durumunda ise ödeme tarihi, ödenenin yapılması gereken IBAN numarası yine aynı şekilde SMS ile gönderilir.
Ödeme onaylanmazsa detaylı bir şekilde bilgi veren mesaj adresinize gönderilir ya da aynı şekilde cep telefonunuza SMS ile gönderilir.
Hasar Dosyasının Değerlendirilmesi: Hasara ilişkin zararlar poliçe kapsamında olup olmadığı konusunda kontroller sağlanır. Ardından poliçede belirtilen bedel dikkate alınır. Muafiyet hasarın belirli bir miktarının sigorta tarafından karşılanma durumudur.
Kaza Tespit Tutanağı Hakkında
Maddi hasarla sonuçlanan kazalara karışan sürücülerin kazanın oluş şekline göre tutanak tespiti oluşturmasıdır. Sürücü belgesiz bir şekilde motorlu araç kullanıyorsa ya da yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanıyorsa bu tutanak doldurulamaz. Böyle bir durumda 155 ya da 156 aranmalı ve yetkililere haber verilmelidir.
Kaza tespit tutanağı hangi durumlarda doldurulmaz; sürücünün yaşı küçükse ya da sürücüde akıl sağlığı şüphesi varsa bunun yanı sıra;
- Sürücüde alkol varsa kaza tespit tutanağı doldurulmaz. Polise haber verilmesi gerekir.
- Bunun dışında kazaya karışan araçlardan biri ya da daha fazlası kamu kurumlarına aitse yine aynı şekilde kaza tespit tutanağının doldurulmaması geekiyor.
- Trafik kazasında üçüncü kişilere ait eşyalara zarar gelmişse, kazaya karışan arçalarda trafik sigortası yoksa
- Trafik kazaları ölüm ya da yaralanma gibi olumsuz sonuçlara yol almışsa
Kaza tespit tutanağı doldurulmaz. Böyle durumlar yaşanıyorsa polise haber verilmesi gerekiyor.
Konutla İlgili Hasarım Nasıl Karşılanır?
Konutumda yangın çıktı, evime hırsız girdi ya da evimi su bastı konutla ilgili en çok yaşanılan hasar durumları arasında yer alır. Bu durumlarda tek yapmanız gereken hasar ihbarında bulunmak olacak. Generali Sigorta hesabım sayfasına erişim sağlayarak hasar durumunuzu ihbar edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra generali.com adresi üzerinden de hasar durumunuzu iletmeniz mümkündür. Kişiler müşteri hizmetleriyle 0850 555 55 55 çağrı merkezi üzerinden de iletişime geçerek hasar durumlarını iletebilir. Hasar ihbarından sonra hasar dosya numarası SMS ile gönderilir.
Hasar dosyanız eğer güncelse işlemler başlatılır. Güncellik durumunu kontrol etmek adına yine aynı iletişim kanallarını kontrol etmenizde yarar var. Bunun için web sitesi üzerinden giriş yapabilir, hesabım sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Eksik olan evraklarınızı da hasarevrakı@generali.com adresine göndermeniz yeterli olacak.
Hasar dosyası değerlendirildikten sonra tazminat ödemeleri ile ilgili bilgiler SMS ile gönderilir. Ödemeler onaylandıysa ödeme tarihi ve IBAN numarası da aynı şekilde tarafınıza iletilir. İhbar edilen hasara dair zararlar ise poliçenin teminatları doğrultusunda kontrol edilir. Poliçede muafiyet varsa tazminat ödeme tutarı dikkate alınarak bir hesaplama yapılır.
Generali Sigorta Poliçe Bilgileri Nasıl Görüntülenir?
Poliçe bilgilerinizi görüntülemek adına yapmanız gereken tek şey generali.com adresine erişim sağlamak. Resmi web sitesine erişim sağladıktan sonra ise ana sayfada yer alan poliçe görüntüle butonuna tıklayın. Ardından açılan sayfaya T.C kimlik numarası, vergi kimlik numarası ve plakanın yazılması gerekiyor. Bilgileri doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra listele butonuna tıklamanız yeterli olacak.
Akıllı cep telefonları üzerinden de oldukça kolay bir şekilde poliçe görüntüleme işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün. Bunun için cep telefonunuzdaki tarayıcıyı açıp generali.com adresine tıklayın. Daha sonra ise poliçe görüntüle sayfası üzerinden T.C kimlik, vergi ve plaka bilgilerini yazarak bulunduğunuz her yerden sigorta hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız mümkündür.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/ankara-sigorta-hasar-dosya-sorgulama/
https://sartlari.com/ak-sigorta-hasar-dosya-sorgulama/
https://sartlari.com/windows-media-player-dosya-yuruturken-bir-sorunla-karsilasti/