Bulgur Besin Değeri | Bulgur pilavı protein mi karbonhidrat mı? - Şartları Neler

Bulgur Besin Değeri | Bulgur pilavı protein mi karbonhidrat mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Bulgur ve pirinç besin değerleri, tabaklık bulgur besin değerleri, bulgur pilavı kaç kalori, pişmemiş bulgur kaç kalori

Anasayfa > Genel > Bulgur Besin Değeri | Bulgur pilavı protein mi karbonhidrat mı?
13 Nisan 2019
3.153 okunma
Bulgur Besin Değeri | Bulgur pilavı protein mi karbonhidrat mı?

Hammaddesi buğday olan bulgurun sağlıklı beslenmedeki yeri oldukça önemlidir. Bulgur ekonomik olmasından ve içeriğinde bulundurduğu B12 haricindeki bütün B vitaminleri, magnezyum, kepek, çinko, krom ve selenyum barındırdığı için oldukça sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Bulgurun diğer bir avantajı ise güneş görmemesi ve hava almaması halinde aylarca kavanozlarda muhafaza edilebilmesidir.

Bulgurun Faydaları

Bulgur vitamin ve mineral deposudur, bu sebeple bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Bulgur sinir sistemimizin sağlıklı çalışmasını sağladığı için zihinsel yorgunluk, ruhsal problemler yaşayanlara faydası dokunur.

Diyetisyenler bulgura, zayıflamada ve tok tutması açısından da destek olduğu için salataların içine ve ana yemek yanlarına sıkça diyet listelerinde yer verir.

Bulgurun kan şekerini düzenlemesi sayesinde kalp ve damar hastalıklarından uzun sürede korunmuş olur ve dolaşım sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur.

Bulgur hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarına, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunduğu için büyük ölçüde yardımcı olur.

Bulgur bağırsakların sağlıklı çalışmasına destek olur.

Bulgur kan şekerinin dengeler bu sayede şeker ve kolesterol gibi hastalıklardan uzun vadede korunmamıza yardımcı olur eğer zaten şeker veya kolesterolünüz varsa bulgur hastalığınızı seyretmede yardımcı olur.

Bulgur grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış aylarında sıkça kaptığımız hastalıklardan koruduğu gibi birçok kanser hastalıklarına yakalanma riskimizi de düşürür, örneğin kolon kanseri gibi.Anemi hastalarına destek olur.

Bulgur Kaç Kalori?

Tahıl grubundan sayılan ve buğdaydan elde edilen bulgurun kalorisi 149 kcaldır.

1 porsiyonluk bulgur pilavının besin değerini detaylı incelediğimizde Demir 1.83, Potasyum 314.25, Protein 3.61, A Vitamini 288.17, C Vitamini 64.70, Yağ 4.4, Karbonhidrat 23.64, Kalsiyum 26.95, Kolesterol 0 dır.

1 Tabaklık Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bir büyük su bardağı kadar 100 gram bulgurda ortalama 300 kalori bulunur.

İnce bulgurdan hazırlanan bulgur köftesinin kalorisiyse 220 gramlık porsiyon olarak ele alırsak ortalama 306 kalori vardır.

Firik bulgurun besin değerini incelediğimizde 1 porsiyonunda 346 kalori vardır ve bunun %84ü karbonhidrat, %11i protein, %6sı yağ olarak dağılır.

Tavuklu bulgur pilavının besin değerini incelediğimizde bir porsiyonunda 231 kalori vardır ve bunun %38i karbonhidrat, %40ı protein, %22si yağ olarak dağılır.

Pişmemiş 200 gramlık bulgur 708 kcaldır. 1 su bardağındaki pişmemiş bulgurun besin değerini incelediğimizde Demir 8.96, Potasyum 636, Yağ 2.8, Karbonhidrat 156.4, Kalsiyum69.6 olduğunu görürüz.

Köftelik bulgurun besin değerine baktığımız zaman 100 gramında 349 kcal kalori bulunurken bir porsiyon köftelik bulgurda 705 kalori bulunmaktadır. Köftelik bulgurun besin değerini incelediğimizdeDemir 4.6 mg, Potasyum 308.0 mg, Yağ 1.4 g, Karbonhidrat 78.6 g, Kalsiyum 35.9 mg olduğunu görürüz.

Bulgur Gaz Yapar mı?

Anadolu’da tüketilen buğdaydan elde ettiğimiz bulgur, vücudumuz için önemli bir besin kaynağıdır. B12 haricindeki bütün B vitaminleri, magnezyum, kepek, çinko, krom ve selenyum barındırdığı için oldukça sağlıklı ve önemli bir besin kaynağıdır. Bulgurun diğer bir avantajı ise güneş görmemesi ve hava almaması halinde aylarca kavanozlarda muhafaza edilebilmesidir. Bulgur vitamin ve mineral deposudur, bu sebeple bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bulgurun içeriğinde kolesterol yoktur. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olan bulgurun tüketiminden sonra kişide gaz, şişkinlik ve aşırı tüketimdeyse kabızlık, ishal meydana gelebilmektedir. Vücut karbonhidratların tamamını sindiremediği için bulguru tüketim miktarımıza bağlı olarak midemizde şişkinlik ve gaz oluşumuna sebep olabilmektedir.

Her sağlıklı yiyecekte olan kural bulgur içinde geçerlidir, aşırısı zararlıdır. Yüksek lifli bir besin olan bulgur tüketiminde aşırıya kaçtığımız zaman bağırsaklarımızı çalıştıran bir besin olduğu için vücudumuz bu duruma ishal veya kabızlıkla tepki verir.

Bulgur Pilavı Protein Mi Karbonhidrat Mı?
Kısaca bulgur; posa, lif açısından zengin, karbonhidrat değeri daha düşük ve protein değeri yüksek oldukça değerli bir gıda maddesi olarak bizlere ulaşmaktadır.
Bir Tabak Bulgur Pilavı Kaç Protein?
Bulgur pilavının besin değeri; kalori 114 kcal, karbonhidrat 18.2 g, lif 3.0 g, protein 2.8 g, yağ 3.4g, a vitamini 227.7 IU, c vitamini 49,8 mg, potasyum 241.8 mg, kalsiyum 20.7 mg, demir 1.4 mg olarak (100 gram) değerlendirilmektedir. Kolesterol oranı ise sıfırdır.
Bulgurun Kalorisi Ne Kadar?
342 kcal

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/herhangi-bir-yemekten-bir-kimseye-verilen-belirli-miktar/

https://sartlari.com/yogurt-besin-degeri/

https://sartlari.com/nohut-besin-degeri/

https://sartlari.com/yulaf-besin-degeri/

https://sartlari.com/yumurtanin-besin-degeri/