Yoğurt Besin Değeri | 1 kase yoğurt kaç protein?
Ev yapımı yoğurt besin değeri, yumurta besin değeri, süzme yoğurt besin değeri, süt besin değeri, peynir besin değeri, dost yoğurt besin değerleri, 1 kase yoğurt kaç kalori yakar, yarım yağlı yoğurt kaç kalori
Günümüzde tüm dünyada sıklıkla tüketilen süt ürünlerinin kraliçesi olarak gösterilen yoğurt içeriğinde protein, karbonhidrat ve yağ, kalsiyum, fosfor ve B grubundaki bütün vitaminleri de içeriğinde bulundurur. Yoğurt evde kendinizin yapabileceği ve hazır yoğurtlardan daha sağlıklı olacağı gibi peynir gibi fermente ürünlere dönüştürüldüğündeyse proteinin emilimi daha fazla görülür. Süte kıyasla yoğurtta bulunan magnezyum, çinko, folik asit ve niasin daha fazla bulunur.
Süzme Yoğurt Besin Değeri
Süzme yoğurtun bir porsiyonunda 83 kalori vardır. Bunun %17si Karbonhidrat, %51i protein ve %33ü yağ olarak dağılır.
Detaylı bir inceleme yaptığımız zaman süzme yoğurdun besin değeri Protein 10.8 g, Karbonhidrat 3.5 g, Yağ 3 g, Şeker 3.5 g olduğunu görürüz.
1 Kase Yoğurt Besin Değeri
1 kase yoğurt ortalama 240 kaloridir. Bunun %72si karbonhidrat, %8i yağ, %16sı protein olarak dağılır.
1 kase yoğurdun besin değerini incelediğimizde Karbonhidrat 41,63 g, Protein 9,75 g, Yağ 2,82 g, Sodyum 130 mg, Şeker 45,67 g, Potasyum 433 mg olduğunu görürüz.
Ev Yapımı Yoğurt Besin Değeri
Ev yapımı yoğurdun 100 gramında ortalama 60 kalori mevcuttur. Bunun %28i karbonhidrat, %48i yağ, %22si protein olarak dağılır.
Ev yapımı yoğurdun besin değerini incelediğimizde Karbonhidrat 4,47 g, Protein 3,54 g, Yağ 3,57 g, Sodyum 29 mg, Şeker 4,68 g, Potasyum 180 mg olduğunu görürüz.
Yağsız Yoğurt Besin Değeri
Yağsız sade yoğurdun kalorisi ortalama 56 kcaldır. Bunun %54ü karbonhidrat, %43 protein, %3ü yağ olarak dağılır.
Yağsız sade yoğurdun besin değerini incelediğimizde Karbonhidrat 7,68 g, Protein 5,73 g, Yağ 0,18 g, Sodyum 77 mg, Şeker 7,68 g, Potasyum 255 mg olduğunu görürüz.
Light Yoğurt Besin Değeri
Light yoğurdun kalorisi ortalama 55 kcaldır. Bunun %45i karbonhidrat %33ü protein ve %21i yağ olarak dağılır.
Light yoğurdun besin değerini incelediğimizde Karbonhidrat 15,98 g, Protein 11,92 g, Yağ 3,52 g, Sodyum 159 mg, Şeker 15,98 g, Potasyum 531 mg olduğunu görürüz.
Yoğurt Çorbası Besin Değeri
Yoğurt çorbasının kalorisi ortalama 164 kcaldır. Bunun %27si karbonhidrat, %12si protein, %51 yağ olarak dağılır.
Yoğurt çorbasının besin değerini incelediğimizde Karbonhidrat 14,11g, Protein 5,04 g, Yağ 10,88 g, Sodyum 598 mg, Şeker 3,37 g, Potasyum 161 mg olduğunu görürüz.
Yoğurdun Faydaları
Yoğurdun içeriğindeki kalsiyum ve amino asitler vücudunuzda bulunan fazla yağları yakmasıyla bilinir ve diyet listelerinin olmazsa olmazıdır, kilo vermeye yardımcıdır.
250 gram yani ortalama 1 kase yoğurdun yüksek tansiyonu engellediği ve vücudumuzun sağlığını koruduğu gözlemlenmiştir.
Yoğurt içeriğinde bulundurduğu zengin bileşenler ve mikro besinler sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesine ve cildin nem kazanmasına yardımcı olur.
Yoğurt içerdiği bol laktik asit sayesinde diş, diş etleri ve dişe bağlı hastalıkları önler ağız sağlığınızı korur.
Yoğurt düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki hücrelerin mikroplarla savaşması kolaylaşır ve kış hastalıklarından sizi korur.
Yoğurt herhangi bir bağırsak enfeksiyonuna neden olabilecek bakterilerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur, sindirim ve boşaltım sistemini kolaylaştırdığı için kilo vermek isteyenler veya hazımsızlık çekenlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir besindir.
Yoğurdun sadece 1 porsiyonunda bile çinko, fosfor, riboflavin, iyot, pantotenik asit potasyum ve B12 içerdiği için düzenli yoğurt tüketmeniz halinde bünyenizi sağlamlaştıracaktır.
Yoğurt yorgunluk belirtisi ya da uykusuzluk belirtisinden kaynaklı göz halkaların/morluklarına problemli bölgeye uygulayıp 30 dakika bekler ve bunu düzenli bir rutin haline getirirseniz göz morluklarınızı/halkalarınızı gözle görülür bir şekilde ortadan kaldırır.
Problemli sivilcelerin veya böcek ısırmalarının neden olduğu ağrıları problemli bölgeye uyguladığınız zaman dindirebilir hatta düzenli kullanımında cilt bozukluklarını ve lekelerini zamanla gözle görülür bir şekilde azaltabilir.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/yulaf-besin-degeri/
https://sartlari.com/nohut-besin-degeri/
https://sartlari.com/yumurtanin-besin-degeri/